17.12.2020

Nalle

Pääkaupunkiseudun julkisessa liikenteessä muistutetaan turvaväleistä pehmeillä keinoilla - penkeillä istuvilla jättipehmoleluilla

Julkinen liikenne on tärkeä osa toimivaa yhteiskuntaa myös poikkeusaikana. HOK-Elannon Prismat haluavat yhdessä Suomenlinnan Liikenteen kanssa ilahduttaa asiakkaitaan joulun alla lauttojen penkeille istumaan tuoduilla nalleilla, jotka hauskalla tavalla muistuttavat pitämään pientä väliä kanssamatkustajiin. Tempauksen jälkeen pehmot lahjoitetaan Uuden lastensairaalan potilaille yhteistyössä Lastenklinikoiden Kummien kanssa.

Koronavirusepidemian leviämistä Uudellamaalla pyritään nyt hidastamaan monenlaisilla rajoituksilla sekä suosituksilla. Aina on kuitenkin tilaa uusille, innovatiivisillekin tavoille pitää huolta esimerkiksi riittävistä turvaväleistä.

“Vaikka välimatkan pitäminen kuuluu suomalaiseen luonteenlaatuun jo muutenkin, voi korona-ajan suositeltuja etäisyyksiä silti olla välillä hankala hahmottaa. Kuten meidän myymälöissä, myös julkisessa liikenteessä turvallisuudesta huolehtiminen on kaiken A ja O, ja näin joulun alla halusimmekin yhdistää voimamme Suomenlinnan Liikenteen kanssa hauskalla tempauksella turvavälien puolesta. Suomenlinnan lauttojen penkeille istumaan tuoduilla nalleilla ja muilla jättipehmoleluilla haluamme paitsi havainnollistaa riittävää väliä kanssamatkustajiin, myös viedä ajatukset tulevaan jouluun ja tuoda iloa matkalaisten arkeen vuoden pimeimpänä aikana”, HOK-Elannon viestintä- ja markkinointijohtaja Tuomas Ahola avaa idean taustoja.

Yhä useampi suomalainen hoitaa niin työt kuin ostoksetkin kotoa käsin, mutta HOK-Elanto ja Suomenlinnan Liikenne haluavat muistuttaa, että myös julkisilla kulkeminen on edelleen turvallista. Suomenlinnan Liikenne seuraa aktiivisesti viranomaisten ohjeita liittyen koronaturvallisuuteen ja ottanut käyttöön monia keinoja tartuntojen välttämiseksi.

“Lautoillamme matkustaa edelleen päivittäin keskimäärin 1000-1500 matkustajaa, joiden turvallisen matkan takaaminen on meille tärkeää. Turvaväleistä sekä kasvomaskisuosituksesta muistutetaan aktiivisesti, mutta turvallisuusasioista ei ikinä voi viestiä liikaa. Siksi otimmekin idean “turvavälinalleista” ilolla vastaan. Haluamme tempauksella paitsi muistuttaa turvaväleistä, niin tuoda iloa lautoillamme matkaaville ihmisille”, kertoo Kari Noroviita, toimitusjohtaja Suomenlinnan Liikenteeltä.

Lauttoihin sijoitetut pehmolelut desinfioidaan säännöllisesti. Tempauksen jälkeen pehmolelut puhdistetaan uutta vastaavaan kuntoon ja lahjoitetaan uuden lastensairaalan lapsipotilaille yhteistyössä Lastenklinikoiden Kummien kanssa.

Lisätietoja

Katri Karsi
Viestintäpäällikkö, HOK-Elanto
Sähköposti katri.karsi@sok.fi
Puhelinnumero 010-76 60591

Kari Noroviita
Suomenlinnan Liikenne Oy
slloytoimisto@hel.fi