Ajoneuvon ja rahdin kuljettaminen

Autolle ei välttämättä tarvitse varata paikkaa, mutta autosta peritään kuljetusmaksu. Kuljettajalla ja matkustajilla on lisäksi oltava voimassa oleva henkilöliikenteen matkalippu. Auton kuljetusmaksu tulee hoitaa etukäteen mantereella, sillä Suomenlinnassa ei ole ajoneuvokuljetuksen automaatteja eikä lautoilla ole lipunmyyntiä.

Auton, mopon, polkupyörän ja rahdin kuljetusmaksu maksetaan ajoneuvokuljetuksen automaattiin. Kuljetusmaksuautomaatit ovat Kauppatorin terminaalialueella ja Katajanokan terminaalialueella.

Kuljetusmaksuautomaatit toimivat sirullisilla pankki- ja luottokorteilla. Kuljetusmaksu määräytyy ajoneuvon koon mukaan. Maksu oikeuttaa edestakaiseen kuljetukseen. Kuljetusmaksulipuke tarkastetaan lautalla. Kuljetuslippuja ei ole mahdollista ostaa HSL:n pisteestä.


Ajoneuvojen kuljetuksessa ilta- ja yöaikaan muutoksia Kauppatorin ja Suomenlinnan välisessä liikenteessä 24.11.2019 saakka

Toinen Kauppatorin ja Suomenlinnan välillä liikennöivistä matkustaja-lautoista, M/S Suokki, on huollossa 24.11.2019 saakka, ja sitä korvaa M/S Tor.

Mikäli sinulla on ajoneuvon kuljetustarvetta iltaisin ja öisin klo 19.20-02.20 lähdöillä, tarkista tästä, mahtuuko ajoneuvosi kyseiseen lauttaan.

Ajoneuvon maksimimitat:
Pituus 5,2 m
Korkeus 2,4 m
Leveys 2,3 m

Tätä suuremmat ajoneuvot voi kuljettaa joko aikaisemmilla lähdöillä liikennöivällä matkustaja-aluksella, M/S Suomenlinna II:lla tai Katajanokalta liikennöivällä huoltolautta M/S Ehrensvärdillä.

Lisätietoja autopaikkavarauspalvelustamme, p 020 491 2881.


Ajoneuvon maksimimitat eri lautoille

M/S Suomenlinna II ja M/S Suokki

  • Pituus 7 m
  • Korkeus 2,7 m
  • Leveys 2,3 m

M/S Tor

  • Pituus 5,2 m
  • Korkeus 2,4 m
  • Leveys 2,3 m

Kartta

Kauppatorilta Suomenlinnan päälaituriin liikennöivät M/S Suomenlinna II, M/S Suokki ja M/S Tor. Huoltolautta M/S Ehrensvärd liikennöi aivan Katajanokan kärjestä omasta laituristaan Suomenlinnan huoltolaituriin.

Kartta - Suomenlinnan Liikenne

Avaa kartta isompana (pdf) tai katso Google Mapsissa.